Politika zasebnosti

Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih zbira upravljavec od obiskovalcev in komentatorjev prispevkov na spletni strani https://www.sasonovoselic.com.

Upravljavec

SNP Fotografske storitve, Sašo Novoselič s.p.
Kersnikova ulica 46a
3000 Celje

E-pošta: info@sasonovoselic.com

Namen obdelave osebnih podatkov

Obisk spletne strani
Ob vsakem obisku spletne strani sasonovoselic.com, se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje številka IP, ki identificira posamezno napravo na spletu. Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP-številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno. Uporabnik osebnih podatkov je pogodbeni obdelovalec, ki gostuje spletno stran. Sašo Novoselič s.p. tako zbranih podatkov ne vidi niti jih ne obdeluje niti jih ne povezuje z drugimi podatki in ga sploh niti malo ne zanimajo.

Namen teh postopkov je zagotavljanje varnosti omrežja in informacij, to je omogočiti zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Komentiranje prispevkov
Posameznik se lahko prostovoljno odloči, ali bo komentiral pod prispevki. Pri tem lahko – ni pa nujno – vpiše v za to predvidena okenca svoje ime in priimek ali nadimek, elektronsko pošto in URL-naslov spletne strani. Sistem ob tem zabeleži IP-številko naprave, s katero ste povezani v splet.

Če ste zapisali komentar in izpolnili vsa polja (ime in priimek oz. nadimek, elektronska pošta in URL-povezava), bo obiskovalcem spletne strani vidno vpisano ime oziroma nadimek, ob kliku na ime oziroma nadimek pa bodo preusmerjeni na vpisano spletno stran.

Le upravljavcu bosta vidna tudi IP-številka in vpisani elektronski naslov, ki se hranita trajno oziroma do izbrisa komentarja.

Upravljavec nima pojma kaj naj počne s številko IP, obiskovalca ne more identificirati in ga ta številka tudi ne zanima. Vpisanega naslova elektronske pošte upravljavec ne bo uporabljal za pošiljanje neželenih elektronskih sporočil in ga ne bo posredoval tretjim osebam.

Piškotki

Ob obisku spletne strani www.sasonovoselic.com se na napravo obiskovalca naložijo piškotki. Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne: pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, na primer jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča, nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo sledenje uporabnikom tudi čez več spletnih mest.

Upravljanje s piškotki
Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Kaj se zgodi, če ne sprejmete piškotkov?
Vsebina spletne strani bo še vedno na voljo, vendar bodo morda okrnjene nekatere funkcionalnosti, na primer interakcija z družabnim omrežjem Facebook ali ogledovanje video vsebin preko Youtubea. Upravljavcu lahko onemogočite tudi spremljanje vašega obiska na strani in mu zaradi zabeleženega manjšega števila obiskov povzročite poslabšanje samopodobe.

Nujno potrebni piškotki
Piškotki so nujni za delovanje strani. Štejemo jih za nizkointenzivne, saj ne omogočajo identifikacije uporabnikov.

Oznaka piškotka

Opis

Trajanje

/

Analitični piškotki
Orodji Google Analytics in StatCounter lastnikom spletnih strani in aplikacij pomagata razumeti, kako obiskovalci sodelujejo s temi spletnimi stranmi in aplikacijami. Za zbiranje informacij uporabljata niz piškotkov in poročata o statističnih podatkih o uporabi spletnega mesta brez osebne prepoznave obiskovalcev.

Oznaka piškotka

Opis

Podjetje

Trajanje

_ga

Razlikovanje med uporabniki in sejami.

Google Analytics

2 leti

_gid

Razlikovanje med uporabniki in sejami.

Google Analytics

24 ur

_gat

Uravnavanje števila poslanih zahtevkov.

Gogle Analytics

1 minuta

_cdfuid

Varnostni piškotek sistema Cloudflare. Identificira posamezne uporabnike, ki si delijo isti IP-naslov.

StatCounter

1 leto

is_unique

Ugotavljanje analize prometa na spletni strani.

StatCounter

5 let

sc_is_visitor_unique

Uravnavanje števila poslanih zahtevkov.

StatCounter

2 leti

Piškotki tretjih spletnih mest in deljenje vsebin
Za nemoteno delovanje videoposnetkov s portala Youtube namesti Youtube na računalnik svoje piškotke. Uporabljajo se izključno na straneh, kjer se prikazujejo videoposnetki z Youtubea. Piškotki Facebooka in Twitterja omogočajo interakcijo z družabnimi omrežji.

Oznaka

Opis

Podjetje

Trajanje

/

Izjava o varstvu osebnih podatkov

1. Ali bodo vaši osebni podatki posredovani tretjim osebam?
Sašo Novoselič s.p. vaših osebnih podatkov, pridobljenih z obiskom spletne strani ali s komentiranjem spletnih strani ne bo posredoval tretjim osebam, razen če zakon ne določa drugače.

2. Ali in kako lahko izvem, katere moje osebne podatke obdeluje Sašo Novoselič s.p.?
Sašo Novoselič s.p. bo na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo glede podatkov, ki se nanašajo na vas, omogočil vpogled v osebne podatke, njihovo prepisovanje ali kopiranje ter njihov izpis, posredoval vam bo seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen. Prav tako vam bo na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podal tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih zbira. Za pridobitev potrditve, ali se v zvezi s posameznikom obdelujejo osebni podatki in posledično še ostale informacije, lahko uporabite elektronski naslov info[at]sasonovoselic.com

3. Varnost zbranih podatkov
Sašo Novoselič s.p. se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bo uporabil izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bodo uporabljeni v druge namene in brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bodo razkriti tretjim strankam, razen če zakon ne določa drugače. Storjeno bo vse za zaščito osebnih podatkov pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.
Če ste se prebili do sem in vam še vedno ni nič jasno ali ste morda “bogaboječi” in vas je strah česarkoli, je najbolje , da ugasnete računalnik, izklopite telefon in odidete na sprehod v naravo.

4. Spremembe izjave o varstvu osebnih podatkov
Izjava je bila zadnjič posodobljena januarja 2019.